Tag Archives: 上海后花园AJJ

BP House / Rakta Studio

first_imgPhotographs:  Mario Wibowo Photography Manufacturers Brands with products used in this architecture project CopyAbout this officeRakta StudioOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn FacebookSerpong Sub-DistrictIndonesiaPublished on March 10, 2020Cite: “BP House / Rakta Studio” 09 Mar 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsGlass3MGlass Finish – FASARA™ NaturalPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WindowsVitrocsaSliding Window – Mosquito NetSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 4″Sports ApplicationsPunto DesignPunto Fit in Ekaterinburg Public SpaceWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsKnobsKarcher DesignDoor Knob K390 (50)TablesVitsœ621 Side TableMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Houses CopyHouses•Serpong Sub-District, Indonesia Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/935093/bp-house-rakta-studio Clipboard Photographs Save this picture!© Mario Wibowo Photography+ 22Curated by Hana Abdel Share ArchDaily Projects Architects: Rakta Studio Area Area of this architecture projectcenter_img 2020 Manufacturers: Toto, Acor, Cahya Karunia Jaya Bandung, Conwood, Dekson, Venus TilesArchitect In Charge:Franklin Winata, Darryl FernaldiClient:Berry PratnaDesign Team:Rakta StudioCity:Serpong Sub-DistrictCountry:IndonesiaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Mario Wibowo PhotographyText description provided by the architects. The BP House is located on the street corner in one of the cluster in BSD City, Tangerang, a relatively new district on the outskirts, lying West of Jakarta, Indonesia. The house is formed of exposed concrete boxes, stacked and shifted form each other. Upon arrival, the main entrance is reached via a large ramp that runs along in front of the house. In this way, we are greeted with hanging concrete box that covered with wooden material as the main vocal point. While the main living spaces are elevated to the second and third floor to improve the visual conditions and allow rooms for service located on ground.Save this picture!© Mario Wibowo PhotographySave this picture!Elevation 02Save this picture!© Mario Wibowo PhotographySave this picture!© Mario Wibowo PhotographyThe wooden material is chosen to clad all over the hanging box to create a warm lightweight body while the other main building material used an exposed concrete wall to create a heavy base for the house. Facing on the other side of the house, we are greeted with a hanging exposed concrete box. As a welcoming space from the entrance foyer to the living area through a corridor way, it opens the area of the pool that is located in a kind of inner courtyard alongside of the house.Save this picture!© Mario Wibowo PhotographyThe L-shape between the living area and the bedroom forms a covered shaded area, take advantage of the best qualities of its privileged private inner court and swimming pool area. Enclosed with transparent and translucent glass, sunlight shed into the living space at the center with a gentle touch.Save this picture!© Mario Wibowo PhotographyThere is a zen garden as a transition before entering the master bedroom from the living room, while the exterior wall of the bedroom is covered with the vertical garden as well. The curved stair also catch another attractive yet beautifully placed on the corner that facing through the 2 sides of large opening glass of the building façade. On the upper floor the bedrooms and master bedroom are on the top and have a glass window to look over the pool in the inner court.Save this picture!© Mario Wibowo PhotographyProject gallerySee allShow lessINOUT House / Joan PuigcorbéSelected ProjectsBelmont Park House / Tim Cuppett ArchitectsSelected Projects Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/935093/bp-house-rakta-studio Clipboard Indonesia “COPY” “COPY” Area:  800 m² Year Completion year of this architecture project BP House / Rakta StudioSave this projectSaveBP House / Rakta Studio BP House / Rakta Studiolast_img read more